Lectii de canto - Cursuri de canto

About Us

CANTO - studiul tehnicii vocale


De ce optam pentru canto?

      Ce inseamna "canto"?

      Termenul "canto" isi are originea in limba italiana si, la o prima vedere, ar insemna cantec/cantare, dar in timp, termenul s-a specializat si a capatat mai mult sensul de "invatare a cantului", de dobandirea tehnicii si cunostintelor necesare cantatului.

      Pentru inceput, sa contrazicem cateva mituri si sa afirmam ca pentru a invata sa canti:

    * nu trebuie sa stii muzica
    * nu trebuie sa mai fi cantat vreodata
    * nu trebuie sa ai nativ "ureche muzicala" - este intr-adevar un avantaj sa o ai, dar oricum, nu o necesitate initiala, deoarece urechea se educa.

      Atunci, de la ce varsta incepem sa luam lectii de canto?

      Rezultatele studiului tehnicilor vocale sunt deci o urmare a exercitiilor si a gimnasticii vocii, nu o simpla imitare a profesorului. De aceea, teoretic cursurile pot incepe oricat de devreme. Practic, cu toate ca nu exista o varsta minima de la care se pot lua lectii de canto, este important sa nu lipseasca motivatia, rabdarea, vointa, disciplina si perseverenta

      Deci, ce studiem la lectiile de canto?

      In timpul lectiilor noastre de canto, repertoriul si exercitiile sunt adaptate fiecarui copil in parte, dezvoltandu-se astfel tehnica vocala, respiratia, dictia, frazarea, intonatiea, dar si dezvoltarea auzului muzical, agilitatea, miscarea si prezenta scenica.
      Melodiile sunt placute, adaptate varstei cursantului, asigurand o deprindere corecta a tehnicilor vocale in muzica canto.
      In plus, lectiile de canto ajuta enorm la dezvoltarea dictiei si a acuratetei in invatarea limbilor straine.

      Iar o voce frumoasa, dobandita ca urmare a lectiilor de canto, se pastreaza pana la batranete fara a se pierde.